Karina Grijzen MSc.

To exist is to change, to change is to mature, to mature is to go on creating oneself endlessly. – Henri BergsonKarina Grijzen MSc.
Jungiaans psycholoog, shamanistisch healer, Tarot reader, docent Qigong, Tai Chi, meditatie, kunstenaar, schrijver.

Jungiaans psycholoog

De psychologische ontwikkeling die iemand in zijn leven doormaakt, heeft mijn grote belangstelling. Met name Carl Jung’s perspectief op het individuatieproces, om je “ware zelf” te worden, dient als leidraad in mijn werk. 

Zo begon ik als leraar op een particuliere school voor staatsexamens. Examens halen is een ware inwijding in de volwassenheid. Ik vervolgde mijn loopbaan in het onderwijs als onderwijsontwikkelaar en manager in het democratisch onderwijs. 

Eigen praktijk

Tussen mijn 40ste en 50ste werkte ik als Jungiaans psychotherapeut in mijn eigen praktijk. Ik ben geboren met helende en helderziende gaven, om mijn gaven te leren gebruiken koos ik voor inwijding in het Inca sjamanisme. In het Taoïsme vond ik de filosofie waar ik me het meeste thuis voel. Een manier van denken over het leven voortgekomen uit oud Chinees sjamanisme.

Qigong & Tai Chi

Al meer dan 20 jaar beoefen ik verschillende stijlen van Qigong & Tai Chi. Wisdom Qigong, Taoïstische Qigong, Wudan Qigong, Golden Flower Tai Chi en Wudan Tai Chi. Ik zie het beoefenen van Qigong en Tai Chi als training om de lichamelijke gezondheid te verbeteren en tot je “ware zelf” te komen, het pad van heling en individuatie. 

Nu

Het doorgeven van de eeuwenoude kennis van Qigong & Tai Chi, het geven van Tarot consulten en energetische sessies is momenteel mijn werk. Wanneer ik niet werk studeer ik Chinese geneeskunde en houd ik me bezig met art & text. 

In 2024 ben ik Boeddhist geworden in de Mahayana traditie.

Opleiding & training
  • Master onderwijs -en ontwikkelingspsychologie, Universiteit Leiden
  • Jungiaanse counseling, Jungiaanse leeranalyse, Jungiaanse studiegroepen, droomanalyse, actieve imaginatie, creatieve therapie.
  • Energetische therapie, chakra’s. Inwijding in Inca-sjamanistisch werk. Inwijding in Qi- groepshealing. Parapsychologie.
  • Journalistiek.
  • Tai Chi, Qigong, Meditatie, Iaido bij Chinese en westerse leraren.
  • Chinese geneeskunde, Tuina therapie.
  • De teachings van Jeffrey Yuen, Taoist meester.
  • Het Mahayana Boeddhisme uit Tibet.

Tarot consult & healing by Karina – www.ardite.nl
Karina’s school voor Qigong & Tai Chi – www.ardite.org
For conscious living, art & text – www.forconsciousliving.nl

Women are meant to be loved, not to be understood. – Oscar Wilde