Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in de psychoanalytische theorie van C.G. Jung. De gesprekstherapie gebaseerd op zijn werk gaat uit van een positief en holistisch mensbeeld waarin ons persoonlijk onbewuste een belangrijke rol inneemt in het helingsproces.

Het onbewuste

Ons onbewuste bevat waardevolle informatie over hoe wij kunnen helen en groeien. Door het onbewuste bewust te maken, te analyseren, kunnen oude pijn en trauma transformeren tot ervaringen van groei en heling.

Het onbewuste spreekt tot ons via dromen, tekeningen en actieve imaginatie, maar ook door synchroniciteit zoals het lezen van de kaarten van de Tarot.

De sessie

Jungiaanse psychotherapie biedt hulp bij levensvragen, burn out, hoogsensitiviteit, angsten, depressieve klachten, relatieproblemen, intergenerationele problematiek en problemen met paranormale ervaringen.

Mogelijke extra opties zijn het voorschrijven van Bach bloesem remedies, het lezen van de kaarten van de Voyager Tarot en Qigong oefeningen. Een sessie wordt afgesloten met een facultatieve opdracht voor thuis. 

Resultaat

Jungiaanse psychotherapie geeft helderheid in de dynamiek en achtergrond van de ervaren problematiek. De diepgaande verandering vanuit de onbewuste lagen geeft inzicht, persoonlijke groei, bewustwording, en innerlijke balans. Je komt dichter bij je ‘ware zelf’.

Een afspraak maken

Een kennismakingsgesprek is gratis. In dit gesprek bespreken we kort de hulpvragen en bepalen we of Jungiaanse psychotherapie de juiste therapie is. Dit telefonisch kennismakingsgesprek duurt 20 tot 30 minuten.

Jungiaanse psychotherapie gaat uit van wekelijkse of twee-wekelijkse sessies en start met een minimum van vijf sessies. De duur van het traject is afhankelijk van de vraagstelling en doelen. 

Een sessie kan zowel in de praktijk als online plaatsvinden. Het tarief is 84,50 euro, een sessie duurt 75 minuten. 

Back to Top