Jungiaanse counseling

Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in de psychoanalytische theorie van C.G. Jung. Deze vorm van gesprekstherapie gaat uit van een positief en holistisch mensbeeld en werkt met het onderbewuste. Door te werken met het onderbewuste leren we onszelf op een dieper niveau kennen en helen van oude pijn en trauma.

Het onderbewuste

Het onderbewuste bevat waardevolle informatie over hoe wij kunnen helen en groeien. Denk hierbij aan de schaduwkanten en oude pijn, maar ook aan de wensen en talenten. Het onderbewuste spreekt tot ons via onze dromen, tekeningen en actieve imaginatie, maar bijvoorbeeld ook door het lezen van de kaarten van de Tarot.

Resultaat

Oude psychologische pijn verdwijnt, er komt meer inzicht in sociale relaties en dynamieken. Belemmerende gedachtes lossen op. Het zelfvertrouwen neemt toe en je voelt je stevig staan in situaties. Relaties verlopen beter, werk en carri√®re keuzes worden meer helder. Je komt dichter bij je ‘ware zelf’.

De sessie

Jungiaanse counseling biedt advies en inzicht bij problemen op het gebied van burn out, relaties, werk en studie. Problemen ontstaan door angsten, depressieve gevoelens, en oude psychologische pijn. Maar ook bij vraagstukken in verband met hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en paranormale ervaringen kan Jungiaanse counseling veel inzichten geven. Jungiaanse counseling gaat uit van wekelijkse of twee-wekelijkse sessies.

Voorafgaand aan de eerste sessie is het aan te raden een kennismakingsgesprek te boeken. Dit telefonisch kennismakingsgesprek is gratis en duurt 20 tot 30 minuten.

Sessie in de praktijk
Kon. Emmakade 151, 2518 JK Den Haag. Sessie 60 minuten, 94,50 euro.

Sessie online 
Live via Zoom. Sessie 60 minuten, 85 euro. 

Lees hier over de voorwaarden en COVID-19 maatregelen van Ardite Psychologenpraktijk & Energiewerk.

Back to Top