Mijn missie:

 

 

" Combining

 

ancient and profound

 

eastern and western

 

healing techniques,

 

for conscious living

 

& healing the psyche."

 

 

ONTWIKKELINGS- EN ONDERWIJSPSYCHOLOGE

 

ENERGETISCH THERAPEUT

 

ZHINENG QIGONG LERARES

 

SCHRIJFSTER

 

LEERLING VAN HET LEVEN

 

KARINA GRIJZEN MSc.

 CARRIERE & STUDIE

 PERSOONLIJKE REIS

Aan de Universiteit Leiden behaalde ik mijn master in ontwikkelings- en onderwijspsychologie.

 

Als Zhineng Qigongdocent ben ik aangesloten bij het Zhigong Instituut Nederland. Qigong-meester Yuantong Liu uit China is mijn leraar in Zhineng Qigong.

 

Dona Marquesa, een wijze medicijnvrouw uit Peru, onderwijst mij in de eeuwenoude healingtechnieken van de Inca’s.

 

Al bijna 20 jaar werk ik met kinderen, jongeren en volwassenen aan psychologische problemen.  Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van klachten veroorzaakt door hoogsensitiviteit, autisme, trauma's, angsten, burn-out, paranormale ervaringen, evenals school- en leerproblemen.

 

In 2011 ben ik wekelijks les gaan geven in Zhineng Qigong en begeleid ik mensen met burn-out en hoogsensitiviteit. De twee problemen waar ik overheen ben gekomen met de combinatie van psychotherapie en Zhineng Qigong.

 

De combinatie psychotherapie met Zhineng Qigong, werkt dubbel krachtig. Na een periode van onderzoek, uitwerken en feedback krijgen, heb ik in 2017 twee krachtige nieuwe therapeutische trajecten gemaakt: 'Burn out de baas' en 'Gelukkig hoogsensitief'.

Ik ben geboren in 1972 in Scheveningen.

Rond mijn 30e maakte ik kennis met Zhineng Qigong, juist op een moment dat ik ik letterlijk niet meer voor- of achteruit kon: mijn geest was overvol en ik was geheel uit balans. Na één les Zhineng Qigong wist ik direct: dit werkt! Ik ging dagelijks oefenen en herstelde van veel oude fysieke pijnen, hervond mijn geestelijke balans en werd veel rustiger en liefdevoller voor mijzelf.

 

In Jungiaanse leeranalyse werd ik mij ervan bewust hoe mijn onbewuste emotionele pijn en angst mijn dagelijks leven negatief beïnvloedden. Door deze te transformeren werd ik een gelukkiger en vrijer mens, in diep zielscontact met mijn ware zelf. Ik leerde de prachtige technieken droomanalyse en creatieve therapie die je helpen het onbewuste bewust te maken.

Al vanaf mijn geboorte bezit ik de gave om de levensenergie te zien van mensen en van de natuur. Rond mijn 40e besloot ik om deze gaven te gaan gebruiken als energetisch therapeut, en als helderziende om mensen te helpen om meer inzicht te krijgen in hun eigen ontwikkelingsproces.

 

Ik ben ervan overtuigd dat voor ieder een bewuster, vrijer en gelukkiger leven mogelijk is.

 

"To exist is to change, to change is to mature, to mature is to go on creating oneself endlessly." - Bergson, westerse filosoof