Karina Grijzen – den Oudsten MSc.

Toen ik 16 jaar was las ik voor het eerst het werk van C.G. Jung. Ik was meteen gefascineerd door zijn denkwijze over heling, groei en spiritualiteit. Tegelijk las ik alles wat ik kon vinden in de bibliotheek over paranormale verschijnselen en parapsychologie.

Carl Jung combineerde inzichten uit oosterse en andere niet-westerse culturen met de nieuwste inzichten over psycho-analyse. Zo ontstond een complete therapeutische werkwijze waarin gewerkt wordt met bewuste en onbewuste processen gericht op zelf-realisatie en het komen tot je ‘ware zelf’. Prachtig!

Jungiaans psychotherapeut

In therapie leer je naar binnen kijken. Je ontmoet je schaduw, je ontmoet oude pijn. Je leert jezelf tot in het diepste van je ziel kennen. Je leert te leven naar wie je werkelijk van binnen bent. Dit is bewustwording.

Voor een psychoanalytisch therapeut is het belangrijk zelf het pad van bewustwording en heling te bewandelen. Ik ging ontwikkelings- en onderwijspsychologie studeren en later in Jungiaanse leeranalyse. Ik leerde dromen analyseren, over creatieve therapie, over actieve imaginatie en het belangrijkste: te kijken naar ziekte als een weg van heelwording.

In mijn eigen analyse ervaarde ik de kracht van het werken met het onderbewuste. Oude pijn en trauma kwamen naar boven en werden bewust. Ik leerde het verband te leggen tussen mijn levenservaringen en de problemen die ik ervoer. Een prachtige weg van heling die me diepe inzichten heeft gegeven en letterlijk mijn leven heeft veranderd.

Werken met energie

Het kunnen werken met energie zit in mijn bloed. Van mijn beide oma’s erfde ik helende en helderziende gaven. Ik leerde over westers wijzen van werken met energie. Van Dona Marquesa uit Peru ontving ik de initiaties van de Hatun Karpay, het pad van de medicijnvrouw. Hiermee kan ik op Inca-sjamanistische wijze met energie werken op de diepe psychologische lagen en zo blokkades wegnemen.

Bewegen met energie is Qigong. Meester Yuangtong Liu en Grootmeester Feng leerden me via energetische overdracht de Chinese Qigong oefeningen te verdiepen en te werken met groeps-healing.

Vanaf 2002 oefen ik Qigong en andere oosterse stijlen, vanaf 2006 geef ik les in Qigong.

Een overzicht van mijn gevolgde training en opleiding staat op LinkedIn.

Back to Top